Wat zijn wij trots op onze klant Lounge3.

Binnen 24 uur na de corona lock-down stond de afhaalkaart klaar. Alle benodigde materialen waren aangeschaft en daar gingen ze dan…. In eerste instantie zelf alles bezorgen, bestellingen aannemen en de gerechten bereiden. Iedereen een persoonlijk tekstje bij de bestelling van Adriëlle en alles met liefde klaargemaakt door Johan. Ook gingen ze samenwerkingen aan met andere lokale ondernemers die volledig dicht moesten of waar de omzet wegviel.

Deze positieve instelling bleek al snel een succes-formule waardoor het vaste personeel ook weer gedeeltelijk aan de slag kon.

Wij mochten hier een steentje aan bijdragen door de communicatie te verzorgen. Omdat het gebruikelijke contact met de gasten wegviel zat er niets anders op de relatie via social media voort te zetten. Dit is dan ook een klassiek voorbeeld van de kracht van social media. De geplaatste berichten werden massaal gedeeld en geliked. Zonder advertentiekosten bereikte ze soms 6000 mensen en het aantal volgers op Facebook en Instagram is met 15% toegenomen.

Hoe bereik je dit?

  • Allereerst is de persoonlijke benadering een belangrijke factor. Wanneer jij je inleeft in je gasten zullen gasten zich bij jouw betrokken voelen en wordt de ‘gun’ factor steeds groter.
  • Vervolgens doorzetten. Ook wanneer je huidige volgers groep niet zo groot is zal je merken dat deze groeit wanneer jij blijft experimenteren met verschillende boodschappen. Evalueer regelmatig wat werkt en niet werkt en je creëert vanzelf een effectieve communicatie-strategie.
  • Last but not least: wees consistent. Post niet alleen wanneer je iets van iemand nodig hebt. Plan 3-4 berichten per week en varieer ze inhoudelijk. Mensen raken hierdoor vertrouwd met je berichten en voelen zich meer betrokken.

Lounge3 gaat nu weer een nieuwe fase in, open met 1,5 meter afstand. Hier is hard naar toegewerkt:

  • Tig keer een nieuwe indeling maken, omdat de voorschriften wijzigde en onduidelijk waren.
  • Een nieuwe kaart, die te bereiden is in de keuken op 1,5 meter afstand.
  • Een nieuwe website omdat niet alle diensten aangeboden kunnen worden.
  • Nieuw meubilair om aan alle eisen te kunnen voldoen.
  • Niet te vergeten een volledig nieuwe taakverdeling voor het personeel omdat er veel extra handelingen bij komen.
  • Én de aanschaf van héél veel reinigingsmaterialen.

Maar ze staan weer te trappelen om ook deze uitdaging met een positieve inzet aan te pakken.

Ook de communicatie steken we weer in een nieuw jasje. In de afgelopen maanden hebben we goed kunnen analyseren wat de gasten van Lounge3 aanspreekt en wat ze minder interessant vinden. Een proces waar iedere restaurateur nu eenmaal doorheen moet. Maar heb je de juiste knopjes gevonden, zorgt iedere post voor meer gasten.

Wordt vervolgd…

Wil jij ook graag meer gasten? Neem eens een kijkje op onze website: https://derestaurantmarketeer.com